Saturday 28 April 2012

063 Ακόμη μια απάντηση στον Γιώργο Περδίκη!!!


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ  BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229  FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy


063 Ακόμη μια απάντηση στον Γιώργο Περδίκη!!!

Κύριε Γιώργο Περδίκη

-         Θα είμαι σύντομος
-         Η μικρή ομάδα είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεσαι μαζί της, την εβδομάδα του δένδρου, να διανέμετε δένδρα στην Λεωφόρο Μακαρίου στην Λευκωσία.
-         Χαιρετώ το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που κατάφερε να αυξήσει τον προϋπολογισμό κατά 25% για τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Έτσι μέχρι σήμερα (18/4/2012) το Ίδρυμα Ενέργειας   δεν δέχεται αιτήσεις και η ΑΗΚ δέχεται διαβούλευση για την θέση σύνδεσης μόνο. Όλα τα ΑΠΕ είναι σταματημένα!
-         Χαιρετώ το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που τα τελευταία χρόνια βραβεύει εταιρείες και άλλους φορείς που ασχολούνται με τα ΑΠΕ.
-         Για την αφαλάτωση τότε το σύνθημα  σας ήταν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ!
-         Για τις ανεμογεννήτριες το σύνθημα σας τότε ήταν ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ!
      -   Για τα ΧΥΤΥ το σύνθημα σας τότε ήταν ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΥΤΥ!
-         Έτσι κάποια στιγμή χρειάστηκε  ο υπουργός να εισάξει νερό. Τώρα έχουμε 135.5ΜW ανεμογεννήτριες και στις18/04/2012 παρήγαγαν 1685ΜWh(από το Δ.Σ.Μ.). Εδώ θα κάνω μια πρόβλεψη: Σε 15 χρόνια όταν δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο ή το δικό μας φυσικό αέριο και την διάχυση CO2  κάποιος άλλος υπουργός θα φέρει ένα πλοίο με 300ΜW πυρηνικό σταθμό και θα το δέσει περίπου στην ίδια θέση που ήταν τα νεροφόρα. Υψηλό-θεσήτης του Υ.Ε.Β και Τ., μας είπε ότι δεν θα είχε ένσταση για ένα μικρό πυρηνικό σταθμό, και υψηλό-θεσήτης της ΑΗΚ έχει εκδώσει βιβλίο με θέσεις υπέρ τον πυρηνικών σταθμών. Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω τι είναι η μούχτην γη, και πια παρτφόλιο κοσμούν τα αιολικά πάρκα. Ξέρετε σε πόσα κυβερνητικά τμήματα πρέπει να αποταθείς για να έχεις ένα αιολικό ή φωτοβολταϊκό πάρκο; Αν έχεις δυσμενείς πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στον επίτροπο διοικήσεως με επίσημο παράπονο. Ευτυχώς που δεν αντιταχθήκατε τότε ισχυρά για τα ΧΥΤΥ επειδή θα  θάβαμε τα σκουπίδια  μέσα στις αυλές μας. 
-         Δεν έχω ονομάσει ποτέ κανένα ότι είναι τρελός. Εσείς τους λέτε έτσι.
-         Για τους οικολογικούς λαμπτήρες επαναλαμβάνω ότι έχουν χαμηλό συντελεστή ισχύος, κατά πολύ πιο κάτω από τον συντελεστή ισχύος που απαιτείτε από την Κυπριακή Νομοθεσία. Σύμφωνα με την περί Ηλεκτρισμού Νομοθεσία  η εισαγωγή, διανομή και εγκατάσταση τους στην Κύπρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
-         Για τα ψυγεία με κατηγορία Α, εγώ ο ίδιος μέτρησα την κατανάλωση και είναι ψηλότερη από την κατανάλωση από ένα παλαιό ψυγείο δίχως κατηγορία. (ψυγεία με το ίδιο μέγεθος.)
-         Για την θερμομόνωση ότι σπαταλούμε το καλοκαιρή 50% περισσότερη ενέργεια στα καλά μονωμένα σπίτια την έχω μετρήσει πολλές φορές  και επίσης ο  Dr. Dionysis Kolaitis
           το έχει τεκμηριώσει με μαθηματικές πράξεις σε πολύ ισχυρό
         ηλεκτρονικό υπολογιστεί με πολύ ισχυρό πρόγραμμα που 
         είναι δύσκολο να ανακληθεί.
-         Σωστά πράξατε που αναθέσατε σε Μηχανολόγους και 
Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς να σας συμβουλεύσουν. Ελπίζω να είναι μέλη του ΕΤΕΚ, για να μπορέσω να το συζητήσω. 
     -   Περιμένω να με ΣΝΟΠΑΡΕΤΕ

No comments:

Post a Comment