Saturday 14 April 2012

060 ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΠΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φιλελεύθερο στις 18/04/2012


060 ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΠΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Στον Φιλελεύθερο ημερομηνίας 5/Φεβρουαρίου /2012 σελίδα (ΡΕΠΟΡΤΑΖ) 5 στο άρθρο με ονομασία «Να μην εγκαταλειφθούν οι προσπάθειες για ΑΠΕ» και υπότιτλο «Απλοποίηση διαδικασιών» μας λέγει ότι πρέπει να μην εγκαταλειφθούν τα ΑΠΕ επειδή βρήκαμε φυσικό αέριο και ότι πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες.
Η ΟΕΒ ζητά όπως δημοσιευθεί χάρτης όπου μπορεί να αναπτυχθούν τα ΑΠΕ, κατάργηση της δημοσίευσης σε εφημερίδα της πρόθεσης ανέγερσης ενεργειακού πάρκου, κατάργηση της περιβαλλοντικής μελέτης για έργα κάτω από 150kWp.
Μόνο για έργα που είναι μεγαλύτερα από 150kWp να χρειάζεται πολεοδομική άδεια, αλλά να μην γίνεται αίτηση για άδεια οικοδομής αλλά βεβαίωση από πολιτικό μηχανικό ότι το σύστημα πληρή τις προδιαγραφές για ασφάλεια και υγεία.(Εδώ μου τα χαλάτε- Τι γνώσεις έχει ο πολιτικός μηχανικός για ηλεκτρολογικά θέματα). Η επιθεώρηση της ΑΗΚ να πραγματοποιείτε εντός 15 ημερών, και η υλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης έργων ΑΠΕ εντός 3 μηνών.
Με όλα τα ανωτέρω συμφωνώ και επαυξάνω!!!
Είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που θέτει η ΟΕΒ που νομίζω όταν τα πάρουν στα χέρια τους οι κρατικοί λειτουργοί θα τα ¨απλοποιήσουν τόσο πολύ¨ που στο τέλος ο χρόνος αδειοδότησης θα διπλασιαστεί.
Έχει επαναλυμένα συμβεί. Βλέπε αιτήσεις του 2009, 2010 και 2011. Όσο περνά ο καιρός, και θέτοντας νέα ζητήματα από τον ιδιωτικό τομέα ο κρατικός τομέας αυξάνει τις απαιτήσεις του και έτσι αυξάνεται ο χρόνος αδειοδότισης των ΑΠΕ.
Μετά από τόσες επιθέσεις και παρακάλια που έγιναν στο Ίδρυμα Ενέργειας και το Υπουργείο Εμπορείου και Βιομηχανίας, μέχρι σήμερα 14/Απριλίου/2012 δεν έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο τα έντυπα αιτήσεων για ΑΠΕ.
Ο ΡΑΕΚ δεν δέχεται αιτήσεις για νέα έργα.
Η ΑΗΚ δέχεται διαβούλευση για την θέση σύνδεσης, και εκεί δίχως άδεια οικοδομής όλα σταματούν.
Όλη η προσπάθεια για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έγινε κωμωδία!!!!
Τα έχουμε σκοτώσει!!!
Πότε τα ΑΠΕ θα δουν ανάσταση!!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

No comments:

Post a Comment