Monday 2 April 2012

057 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΜΜΗΚ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com

057 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΜΜΗΚ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ

Σε απάντηση στα άρθρο 053 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ
Έχω πάρει το ακόλουθο e mail από τον Σύνδεσμο Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου (ΣΜΜΗΚ).
Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο και για τα σχόλια σας.
-------------------------------------------------------------------------------------
"Δεν μπορεί ούτε το ΕΤΕΚ ούτε ΣΜΜΗΚ ούτε η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορείου και Βιομηχανίας μα ούτε και η Βουλή της Κύπρου να αποφασίσει σε ποιους θα
δώσει άδεια για ενεργειακούς εκλεκτές. "

Aγαπητέ Συνάδελφε ,

Σε ευχαριστώ καταρχή για την πληροφόρηση και το άρθρο που έχεις αποστείλει στο σύνδεσμο. Με βάση όμως την πιο πάνω αναφορά σου, οφείλω να σε ενημερώσω ότι ο Σύνδεσμος Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει σε ποιούς θα δοθεί άδεια για την διενέργεια ενεργειακών ελέγχων .Ο σύνδεσμος συμμετέχει όμως σε διάφορες επιτροπές και καλείται επίσης στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής για να καταθέσει τις δικές του θέσεις πράγμα το οποίο και πράττει καταθέτοντας αιτιολογημένα τις θέσεις του. Για το θέμα σε πληροφορώ ότι έχει γίνει και δημόσια διαβούλευση όπου ο και ο σύνδεσμος διαφώνησε
( δικαίωμα του) με κάποιες θέσεις που ετέθηκαν. Αναμένεται η τελική απόφαση της βουλής για το θέμα.Κατα συνέπεια αγαπητέ συνάδελφε η βουλή αποφασίζει και όχι ο σύνδεσμος. Ας περιμένουμε να δούμε την τελική απόφαση .
Σε πληροφορώ επίσης ότι κάθε άποψη και θέση είναι ευπρόσδεκτη και σεβαστή.

Συναδελφικά

Ανθούλης Κλεάνθους
Πρόεδρος ΣΜΜΗΚ-ΣΕΜ
-------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Συγνώμη δεν με καταλάβετε!!!!
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/123/ΕΚ «Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΚΤΗΣ που θα ελέγξει την ενεργειακή απόδοση των μηχανολογικών σε μια οικοδομή πρέπει να είναι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ και διορίζονται από μη ΚΥΒΕΡΝΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ»
Οι μόνοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί που έχουμε στην Κύπρο και δικαιούνται να διορίσουν ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΕΛΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΤΑΣΤΑΣΕΙΣ είναι ο Σύνδεσμος Μηχανολόγων Μηχανικών Κύπρου (ΣΜΜΗΚ) και το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ).
Προτείνω όπως ο ΣΜΜΗΚ εκδώσει οδηγία ότι όλοι οι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ή όσοι επιθυμούν, του ιδιωτικού τομέα διορίζονται ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ μηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορείου και Βιομηχανίας το ΕΤΕΚ και η Βουλή της Κύπρου δικαιούνται να αποφασίσουν σε ποιους θα δώσουν άδεια με εξετάσεις για τους εξ επαγγέλματος τεχνίτες ακόμη και σε αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.
Επί ευκαιρία παρακαλώ πέστε μου που και πότε έγινε ποιοι ήταν παρόντες και που είναι τα πρακτικά της δημόσιας διαβούλευσης.
Τα πρακτικά έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο;

No comments:

Post a Comment