Saturday 31 March 2012

056 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΔΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com

056 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΔΙΚΗ

Σε απάντηση στα άρθρα 033 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ (έχει αναρτηθεί στο παρών blog στις 28/11/2011 και Δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο στις 1/12/2011) και 048 ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (έχει αναρτηθεί στο παρών blog στις 22/02/2012) παρέλαβα το ακόλουθο email από τον βουλευτή των οικολόγων Γιώργο Περδίκη με ημερομηνία 5/03/2012
--------------------------------------------------------------------------------------
Κύριε Γεώργιε Πάρπα,

Δεν ξέρω εάν περιμένετε απάντηση με την αποστολή στην ηλεκτρονική διεύθυνση greenparty@cytanet.com.cy δύο άρθρα σας, απάντηση σε άρθρα δικά μου και της κας. Ελένης Χρυσοστόμου.
Εάν ναι, νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω τόσες πολλές ανακρίβειες, ύβρεις και ψέματα μέσα από ένα email. Εσείς θεωρείτε λίγο ως πολύ ότι όλη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τρελάθηκε, όλοι οι πολιτικοί πήραν την ματσούκα και βαρούν την οικονομία και ότι
η Οικολογία είναι μία φάρσα. Να μην σχολιάσω τι γράφετε για μένα που είναι άνευ ποταμών καιασύγκριτου μεγέθους ασυναρτησίες.
Άμα θέλετε, κοπιάστε να σας τα πω από κοντά και
face to face.
Με οικολογικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Περδίκης
Βουλευτής
-------------------------------------------------------------------------------------
Χάρηκα που διαβάσατε τα άνω άρθρα και σας ευχαριστώ.
Δεύτερον δεν συνηθίζω να γραφώ ανακρίβειες ύβρεις, ασυναρτησίες και να ψεύδομαι.
Εγώ δεν είμαι πολιτικός και για μένα υπάρχει μόνο μια αλήθεια.

ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΩ.

1.Κυριε Γιώργο Περδίκη δεν δέχεστε ότι εσείς και οι οικολόγοι λάβατε μέρος σε διαδηλώσεις εναντίων των αφαλατώσεων, μεγάλων ανεμογγενητρίων και ΧΥΤΥ;
Η αλήθεια είναι μια; Βλέπε φωτογραφίες στον Φιλελεύθερο από διαδηλώσεις εναντίων των ανεμογεννητρίων, εναντίων των ΧΥΤΥ και εναντίων της αφαλάτωσης δεν θα δυσκολευτείτε να αναγνωρίσετε τους οικολόγους ή τον βουλευτή των οικολόγων.
Δεν πρόκειται να αναρτήσω τις φωτογραφίες σας επειδή στα μάτια τον υποστηρικτών σας θα σας ηρωοποιήσω Βλέπε άρθρο -007. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ όπως έχει αναρτηθεί στο παρών blog στις 5/06/2010 και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ¨ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ¨-Ιανουάριος 2010 ΤΕΥΧΟΣ 90

2. Η παραγωγή 1 kWh (κιλοβατώρας) από κάρβουνο, μαζούτ, ντίζελ, φυσικό αέριο – παράγει σχεδόν την ιδία ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.
Σύμφωνα με το ΙGU+Eurogas (International Gas Union +Eurogas) ανά ένα ηλεκτρολογικό Gj (Γίγα Joule) από κάρβουνο παράγεται 91,3 kg , από πετρέλαιο 73,3 kg και από φυσικό αέριο 55,9 kg CO2/ Gj .
Αν τα μετατρέψουμε ανά kWh (κιλοβάτ-ώρα) έχουμε 0,32 kg, 0,26 kg, και 0,20 kg CO2/ kWh.
Αν εφαρμόσουμε τις αποδόσεις για κάθε καύσιμο θα δούμε ότι όλα πλησιάζουν τα 0,30 kg CO2/ kWh.
Σύμφωνα με πολύ συντηρητικές μελέτες του ΡΑΕΚ, AHK και ΔΣΜ το 2020 θα παράγουμε με φυσικό αέριο πολλαπλές φορές περισσότερα kWh (κιλοβάτ-ώρα) από τώρα και θα πληρώνουμε για διάχυση CO2 περίπου 20 εκατομήρια ανά έτος.

3.Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και η μόνωση που τοποθετείτε δεν θα μας οδηγήσει σε μηδενική κατανάλωση.
Συμπεράσματα μελέτης του
Dr. Dionysis Kolaitis
National Technical University of Athens
School of Mechanical Engineering
Laboratory of Heterogeneous Mixtures and Combustion Systems
Κατά τους χειμερινούς μήνες ελαττώνεται η κατανάλωση κατά 50%, αλλά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνει την κατανάλωση κατά 50%.
Mας παρουσίασε την μελέτη στο συνέδριο ¨Θερμική θωράκιση κτιριακού κελύφους¨ στις 10/12/2011 στο Ξενοδοχείο HILTON CYPRUS.
Βλέπε επίσης στο παρών blog το άρθρο 043 ΘΕΡΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΑΛΙΤΕΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ…………

4. Οι λαμπτήρες νέας γενεάς ή συμπαγείς ή πράσινες ή οικολογικές βάση του περί ηλεκτρισμού 170/41-76 νόμο απαγορεύεται η εισαγωγή και πώληση τους εντός της Κύπρου. Απαγορεύονται στην Κύπρο επειδή ο συντελεστής ισχύος τους είναι 0,76.Αν δεν με πιστεύετε (εγώ έχω τα όργανα και έχω κάνει τις μετρήσεις) πρέπει να κάνετε τις ακόλουθες διασταυρώσεις πληροφοριών. Παίρνεται τηλέφωνο την ΑΗΚ και ζητάτε τον αρχή επιθεωρητή ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, τον ερωτάται ποιος είναι ο επιτρεπτός συντελεστής ισχύος. Αφού τον μάθετε παίρνεται ένα λαμπτήρα στην ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία για να σας μέτρηση τον συντελεστή ισχύος. Τότε χάνεται τα μαλλιά σας όπως τα έχασα και εγώ!!!!!

5. Για τις συσκευές κατηγορίας Α, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Για παράδειγμα ένα παλαιό ψυγείο, δίχως κατηγορία άναβε και έσβηνε μόνο του έκανε αρκετό πάγο και κατανάλωνε λιγότερο ρεύμα από ότι το τωρινό ψυγείο κατηγορίας Α του ιδίου μεγέθους. Αφού δεν με πιστεύεται, για διασταύρωση πληροφοριών πρέπει να αναθέσετε σε ένα ηλεκτρολόγο μηχανικό που έχει τα απαραίτητα όργανα να σας κάνει τις μετρήσεις .

6. Εδώ θέλω να σας ευχαριστήσω που παρουσιαστήκατε στα Εγκαίνια του πρώτου πάρκου που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια για φωτισμό στις 14/09/2009. Είναι το πάρκο Ζωγράφου στην Αγλαντζιά (μαζί με άλλα τέσσερα πάρκα)- φωτισμός με φωτοβολταϊκά με μηδενική κατανάλωση ηλεκτρισμού και μηδενική παραγωγή CO2. Εκεί βρεθήκαμε δίπλα δίπλα αλλά εσείς δεν ενδιαφερθήκατε ποιος είναι ο μελετητής και εργολάβος του έργου και έτσι δεν γνωριστήκαμε.
Ελπίζω να πληροφορηθήκατε από τον δήμαρχο και τους συμβούλους ότι η κυρία αιτία που εγκατέστησαν φωτοβολταϊκά και όχι παροχή από την ΑΗΚ ήταν και είναι πρώτα το οικονομικό και πολύ απομακρυσμένο το οικολογικό.

7. Τελειώνοντας θέλω να σας βεβαιώσω ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν τρελάθηκε, και η Οικολογία δεν είναι μία φάρσα.
Αν θέλετε να μου τα πείτε face to face το τηλέφωνο το φαξ και το email μου είναι στο άνω μέρος του παρόντος άρθρου.

No comments:

Post a Comment