Wednesday 21 March 2012

052 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
Στο ενυπόγραφο άρθρο του κυρίου Πέτρου Θεοχαρίδη στην εφημερίδα Χαραυγή ημερομηνίας 11/01/2012 σελίδα 23 με την ονομασία <Στα παλιά τους τα παπούτσια επίτροπος και ΡΑΕΚ για ΑΠΕ> ο επίτροπος Περιβάλλοντος κατάγγειλε για ακόμη μια φορά ότι λαμβάνονται αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες.
Ενδιαφέρομε να μάθω γιατί καταγγέλλει αόριστα μπροστά στους κυρίους που αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες και δεν καταγγέλλει τους υπεύθυνους στην Commission des Communautés européennes
(à l´attention de M. le Secrétaire Général).
Αυτοί οι κύριοι συμπεριφέροντε όπως οι Άγγλοι από ότι εγώ θυμούμαι την περίοδο 1954-1960 δηλαδή συνεχίζουν την αποιοκρατία. Όταν καταγγέλλεις αυτούς τους κυρίους δεν είναι προδοσία. Είναι υποχρέωση. Αυτοί οι κύριοι αποφασίζουν και διατάζουν. Φοβούνται την δημόσια διαβούλευση όπως ο διάβολος το λιβάνη. Αν κάποτε κάνουν και καμιά δημόσια διαβούλευση την κάνουν η ώρα 8.00 το πρωί ημέρα Δευτέρα. Ο ιδιωτικός τομέας δουλεύει δεν μπορεί να παραβρεθεί. Και αυτή η ιδιοτροπία επίσης μπορεί να καταγγελθεί.
Στην Ελλάδα δεκάδες νομοθεσίες έπεσαν επειδή κάποιος κατάγγειλε ότι δεν έγινε δημοσιά διαβούλευση ή έγινε σε ακατάλληλη ώρα και μέρα.
Αν ο επίτροπος δεν έχει τις ειδικές φόρμες μπορώ να τους τις στείλω.
Ναι είναι βέβαιο είναι ότι το 2013 θα αυξηθεί η παραγωγή της ΑΗΚ και μαζί οι ρύποι CO2 και οι λογαριασμοί.
Οι κρατικοί λειτουργεί του ΡΑΕΚ διαμαρτύρονται εναντίων των κρατικών λειτουργών του Υπουργείου Εμπορείου και Βιομηχανίας. Δεν τους έκαναν την χάρη να συστήσουν συγκεκριμένες εισηγήσεις τους
Οι βουλευτές αλληλοκατηγορούνται και παραδέχονται ανικανότητα για την μετακίνηση δυο δεξαμενών από την Λάρνακα.
Η διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορείου και Βιομηχανίας λέγει ότι θα επισπευσθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Αν είναι σοβαρή η επίσπευση έπρεπε να ήταν στην βουλή με δημόσια διαβούλευση έτοιμη για ψήφιση τον Σεπτέμβριο του 2011.
Τώρα έπρεπε να συζητάτε σε δημόσια διαβούλευση για να παρουσιαστεί στην βουλή τον Σεπτέμβριο 2012 η νομοθεσία για το 2013.
Η όλη υπόθεση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μοιάζει με κωμωδία.

No comments:

Post a Comment