Thursday 22 March 2012

053 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ
Αναφέρομαι στο περιοδικό του ΕΤΕΚ τεύχος 152 Ιανουαρίου του 2012 στο άρθρο <Οι περί Ενεργειακής Υπηρεσίας (Ενεργειακοί Εκλεκτές) Κανονισμοί του 2011>
Ευτυχώς αναφέρατε την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/123/ΕΚ και μπόρεσα να την μελετήσω και να κατανοήσω τι πρέπει να γίνει.
Η άνω οδηγία λέγει ότι ο κάθε ειδικός κάνει την δική του δουλειά με κάποια άδεια που του την παραχωρεί μη κυβερνητικό σώμα.
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΚΤΗΣ που θα ελέγξει την ενεργειακή απόδοση των ηλεκτρολογικών σε μια οικοδομή πρέπει να είναι ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΚΤΗΣ που θα ελέγξει την ενεργειακή απόδοση των μηχανολογικών σε μια οικοδομή πρέπει να είναι ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΛΕΚΤΗΣ που θα ελέγξει άλλα άλλα κλπ σε μια οικοδομή πρέπει να είναι ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ.
Δεν μπορεί ούτε το ΕΤΕΚ ούτε ΣΜΜΗΚ ούτε η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορείου και Βιομηχανίας μα ούτε και η Βουλή της Κύπρου να αποφασίσει σε ποιους θα δώσει άδεια για ενεργειακούς εκλεκτές.
Είναι όλα αποφασισμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αν η Κυπριακή Βουλή έχει ψηφίσει την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/123/ΕΚ όλα έχουν τελειώσει και πρέπει να ακολουθήσουμε . Αν όχι τότε θα υπάρχει κάποια τιμωρία που θα την δούμε σύντομα.
Παράδειγμα.
Τι θα γίνει αν κάποιος Ηλεκτρολόγος μηχανικός που εργάζεται στην Ιταλία έρθει εδώ για να ενεργειακό έλεγχο στο υποστατικό Ιταλικής Πίτσας στην Κύπρο. Το ΕΤΕΚ, ΗΜΥ και ΑΗΚ είναι υπόχρεοι όπως του δώσουν όλες τις σχετικές πληροφορίες , το τμήμα τελωνείων να τον βοηθήσει με τον εξοπλισμό που χρειάζεται και εμείς συζητούμε ποιους θα δώσουμε άδεια κτλ.
Συγνώμη εδώ συνήθως !!!!
Είμαι έτοιμος να συζητήσω με όποιον θέλει την Ευρωπαϊκή οδηγία 2006/123/ΕΚ άρθρο με άρθρο.

No comments:

Post a Comment