Saturday 10 March 2012

050 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕ

Αναφορικά με το άρθρο στην εφημερίδα Χαραυγή ημερομηνίας 11/1/2012 σελίδα 15, με ονομασία «Το ενεργειακό επανασχεδιασμό των ΑΠΕ ζητά η Βουλή»
Χρειαζόμαστε μια μακροχρόνια απόφαση για τον ενεργειακό σχεδιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ποιος ασχολείτε με τον ενεργειακό σχεδιασμό; Η Βουλή, οι Λειτουργοί των Υπουργείων και ΡΑΕΚ, ποιος άλλος;
Ο ΡΑΕΚ έκφρασε ενστάσεις προς τους λειτουργούς του Υπουργείου.
Η Βουλή κατηγορεί την «Κυβέρνηση» δηλαδή τους λειτουργούς του Υπουργείου και διερωτάται πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα.
Βουλευτές γίνονται ενεργειακοί επιστήμονες και αποφασίζουν που θα δώσουν περισσότερα και που πιο λίγα χρήματα.
Κατά την δική μου γνώμη πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι ενεργειακοί ηλεκτρολόγοι μηχανικοί του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι θα εργαστούν για να κάνουν αυτά τα έργα, όσο και οι Κύπριοι ενεργειακοί μηχανικοί του εξωτερικού. Έχουμε Κύπριους στο εξωτερικό που διοικούν ή ανάλαβαν έργα μεγαλύτερα από όλα μαζί τα έργα ενεργείας που έχουμε στην Κύπρο.
Μην πέσετε στην παγίδα που πέσατε με τον Κύπριο Νομπελίστα οικονομικών. Όταν κάποια στιγμή σας έδωσε συμβουλή δεν την δεχθήκατε όταν πείρε το Νόμπελ αρχίσατε όλοι μαζί να το τιμάτε.
Κάμετε ανοικτές δημόσιες διαβουλεύσεις όπως προνοεί και το Ευρωπαϊκό κεντημένο σε μέρες και ώρες που μπορεί ο ιδιωτικός τομέας και οι ενεργειακοί Κύπριοι επιστήμονες του εξωτερικού μαζί με τους λειτουργούς της ΡΑΕΚ και Υπουργείου να βρεθούν μαζί και να εκφράσουν γνώμη.
Κύριοι βουλευτές ελάτε στην δημόσια διαβούλευση ακούστε όλους τους μηχανικούς και μόνο τότε πάρετε μια καλή μακροχρόνια απόφαση!!!!

No comments:

Post a Comment