Friday 30 March 2012

055 ΠΩΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229 FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy
http://parpaseng.blogspot.com
055 ΠΩΣ Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ
Η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία (ΗΜΥ) του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων Κύπρου χρησιμοποιεί τον αποικιακό περί ηλεκτρισμού νόμο 170 (1941-1976) και υποχρεώνει τους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Ιδιωτικού τομέα που εργάζονται σε δυο εταιρείες συγχρόνως όπως δώσουν παραίτηση από την μια εταιρεία.
Γνωρίζω τρεις περιπτώσεις που η ΗΜΥ έχει υποχρεώσει δυο συγγενικά μου πρόσωπα και ένα γνωστό μου (όλοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί με απεριόριστη άδεια) σε παραίτηση από την δεύτερη εργασία.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
(δεν θα αναφερθώ σε ονόματα- αλλά μπορώ να τα παρουσιάσω)
Ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΗΜ) εργάζεται καθημερινά 8 ώρες στη εταιρεία Α (ΕΑ) και πληρώνει κανονικά κοινωνικές ασφαλίσεις και φόρους. Η εταιρεία ΕΑ χρησιμοποιεί την άδεια του ΗΜ για να κάνει ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε κρατικά και ιδιωτικά έργα. Σύγχρονος ο ΗΜ εργάζεται για περιορισμένες ώρες στη εταιρεία Β (ΕΒ) και εκεί πληρώνει κοινωνικές ασφαλίσεις και φόρους.
Η εταιρεία ΕΑ είναι εργολήπτης ηλεκτρολογικών έργων ενώ η ΕΒ κατασκευάζει ηλεκτρολογικούς πίνακες. Η μια με την άλλη δεν είναι συναγωνιστικές ούτε ανταγωνιστικές και δεν έχουν οικονομικές σχέσεις.
Όταν ο ΗΜ αποτάθηκε στην ΗΜΥ για ανανέωση της άδειας της ΕΑ, η ΗΜΥ κρυμμένη πίσω από τον αποικιακό νόμο 170 (1941-1976) τον ανάγκασε σε παραίτηση από την εταιρεία ΕΒ. Σοβαρά εισοδήματα για τον ΗΜ χάθηκαν, και επίσης χάθηκαν κοινωνικές ασφάλισης και φόροι για την ίδια την κρατική υπηρεσία.

ΑΠΟΡΙΑ.
Περίελθε σε γνώση μου ότι το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΙΜΕΝΟ όχι μόνο απαγορεύει αλλά συνιστά στους μηχανικούς όπως εργάζονται σε περισσότερες από μια εργασία με προϋπόθεση ότι θα πληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις του προς το κράτος, και οι εταιρείες που εργάζονται δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές.
Παρακαλώ οποίος συνάδερφος γνωρίζει για την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ που συνιστά εργασία σε μια ή περισσότερες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα όπως μου στείλει τουλάχιστο τον αριθμό!!!!

No comments:

Post a Comment