Saturday 5 May 2012

065 ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ  BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229  FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy

065 ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ

Ακολουθεί απάντηση προς το άρθρο που δημοσιεύτηκε  στον Φιλελεύθερο 5/02/2012 στην σελίδα Απόψεις/55 του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη.

1. Συμφωνώ ότι το 40% του ταμείου ΑΠΕ+ΕΞΕ πρέπει να διατεθεί  σε απλούς πολίτες για εγκατάσταση όποιας τεχνολογίας τους αρέσει για παραγωγή ρεύματος, θέρμανσης ή και συμπαραγωγής ρεύματος και θέρμανσης.
2. Συμφωνώ τα έσοδα  των ρύπων να διατίθενται για το ταμείο ΑΠΕ+ΕΞΕ. Τι θα γίνει με τους ιδιοκτήτες ΑΠΕ  που ΔΕΝ παράγουν ρύπους και πρέπει να έχουν  εισόδημα; Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να έχουν  εισόδημα  σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Κιότο από τους βεβαιωμένους ΜΗ ρύπους και ότι περισσεύει από τα έσοδα να πηγαίνει στα ΑΠΕ+ΕΞΕ.
3. Η μετρητές για τα συστήματα ΑΠΕ με παραγωγή  ηλεκτρισμού τοποθετούνται όπως αναφέρεται. Ένας μετρά την κατανάλωση και ο καταναλωτής πληρώνει την ΑΗΚ και ο δεύτερος  την παραγωγή και ο ιδιοκτήτης λαμβάνει από την ΑΗΚ την επιταγή του.
4. Δεν συμφωνώ!! Ποιες είναι ευάλωτες ομάδες και ποιος θα τους προσδιορίσει. Μήπως είναι οι βουλευτές που δεν έχουν να πληρώσουν τα πρόστιμα; Μήπως είναι δημόσιοι υψηλόμισθοι υπάλληλοι; Οι απλοί  πολίτες στο 1 ανώτερο τι είναι;
5. Συμφωνώ ότι πρέπει να καταργηθούν η γραφειοκρατικές διαδικασίες  για εξασφάλιση άδειας εγκατάστασης ΟΛΩΝ των ΑΠΕ+ΕΞΕ. Πρέπει να δημιουργηθεί γραφείο ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ και να υποχρεώνονται οι κρατικοί λειτουργοί να δίνουν άδειες εντός 15 μέρες.  
 Παραπέρα διαφωνώ! Ποιοι είναι πολλοί ειδικοί που προτείνουν την κατάργηση των παλιών μονάδων στο Βασιλικό; Όνομα και διεύθυνση για να μπορέσω να έρθω σε επαφή μαζί τους  για να μου εξηγήσουν το σκεπτικό τους. Διαφορετικά οι απόψεις σας είναι ύποπτες (Έτσι μου γράψετε σε επιστολή σας και το επαναλαμβάνω)
Από την ιστό σελίδα της ΑΗΚ  βλέπω ότι στο Βασιλικό υπήρχαν και υπάρχουν οι ακόλουθες μόνιμες γεννήτριες:
Αεροστρόβιλοι  1 X 38 MW
Ατμοστρόβιλοι  3 Χ 130ΜW
Οι υφιστάμενες γεννήτριες κατά την δική μου γνώμη πρέπει να επιδιορθωθούν και να τεθούν σε λειτουργία με μαζούτ/ντίζελ ή φυσικό αέριο (όταν έρθει). Είναι η μόνη λύση που βλέπω.
Η απόδοση τους είναι  περίπου από 28-34%. Αν  θεωρείτε ότι η απόδοση τους είναι χαμηλή τότε συμβουλεύω ότι όλα τα άλλα που έχουμε τώρα όπως οχήματα βενζίνης/ντίζελ  λαμπτήρες φωτισμού, πρέπει επίσης να εγκαταλειφθούν, έχουν πολύ χαμηλότερη απόδοση. 
Να τα φορτώσουμε όλα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι τρομερά  επικίνδυνο και ανεύθυνο.
Και για να ακριβολογούμε το Ίδρυμα Ενέργειας μέχρι σήμερα (5/05/2012) δεν έχει εκδώσει τα έντυπα αιτήσεων ΑΠΕ+ΕΞΕ. Όλα είναι σταματημένα-ΝΕΚΡΑ

No comments:

Post a Comment