Monday 21 May 2012

071 ΕΤΣΙ ΚΕΛΛΕ ΕΤΣΙ ΞΟΥΡΑΦΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ή ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΣΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ  BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229  FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy

071 ΕΤΣΙ ΚΕΛΛΕ ΕΤΣΙ ΞΟΥΡΑΦΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
      Ή ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΣΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΟΥΝ
      ΣΤΟ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Αναφέρομαι σε επώνυμο  άρθρο της Ντόριας Χριστοδούλου  με τίτλο
 ¨ Στο Ευρωκοινοβούλιο οι.. πισίνες της Πάφου¨    στον Φιλελεύθερο ημερομηνίας 20/02/2012 σελίδα  ¨20/ΡΕΠΟΡΤΑΖ¨.
Στο άνω άρθρο αναφέρεται ότι εγκαλούν την Κύπρο ως παραβάτη της ευρωπαϊκής νομοθεσίας – που διέπει τα ιδιωτικά και δημόσια κολυμβητήρια.
Επειδή ως μελετητής την έχω πάθει, παραθέτω  την περιπέτεια μου:
Μεγάλος αναπτυξιακός οργανισμός αποφάσισε να κάμει ¨κολυμβητική δεξαμενή¨ σε συγκρότημα πολυκατοικιών. Η κολυμβητική δεξαμενή σε άνω τελείες επειδή το μέγεθος της είναι 3 μέτρα  Χ 5 μέτρα με μέγιστο βάθος 1,1μετρα.
Το δημαρχείο κατά την έκδοση άδειας οικοδομής την κήρυξε ¨Δημόσια¨ και απαίτησε:
-Αποδυτήρια με ντους και τουαλέτα , και ερμάρια για δέκα άτομα ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες. Μάταια ο αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης επέμεναν ότι ο κάθε ένοικος της πολυκατοικίας θα άλλαζε στο διαμέρισμα και θα ερχόταν στο κολυμβητική δεξαμενή. Τα αποδυτήρια έγιναν
- Δωμάτιο για ναυαγοσώστη και πρώτων βοηθειών. Μάταια ο αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης επέμεναν ότι δεν χρειάζεται ναυαγοσώστη για κολυμβητική δεξαμενή  με βάθος 1,1 μέτρο. Το δωμάτιο ναυαγοσώστη έγινε
-Ξεχωριστό δωμάτιο για τα χημικά. Μάταια ο αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης επέμεναν ότι δεν έχουν χημικά, χρησιμοποιήθηκε συσκευή όζοντος. Το δωμάτιο χημικών έγινε.
-Να γίνει περίφραξης πισίνας με φράκτη με ξεχωριστή είσοδο  πιθανό για έκδοση εισιτηρίων εισόδου. Ο φράκτης και ξεχωριστή είσοδος έγινε.
Επίσης το δημαρχείο έστειλε το file  στην         Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για παρατηρήσεις και γνώμες.
 Αφού τα σχέδια όλης της οικοδομής με το file έκαναν την θητεία τους εκεί η απάντηση ήταν περίπου  ότι η  Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία  δεν ασχολείστε με ιδιωτικές λάντες  και τα έστειλε πίσω στο δημαρχείο.
Το δημαρχείο  συνέχιζε να επιμένει ότι η λάντα είναι δημόσια πισίνα, και έτσι έγινε.
Στην τελική έγκριση έγινε η μεγάλη κωμωδία. Το μηχανοστάσιο είναι 0,4 μέτρα κάτω από το πάτωμα της πισίνας, και ο ελεγκτής του δημαρχείου αποφάνθει ότι είναι υπόγειο και απαίτησε τον ειδικό εξαερισμό που έχουν  τα μηχανοστάσια στις  δημόσιες κολυμβητικές δεξαμενές.
Έτσι δημιουργήθηκε μια καθυστέρηση στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας. Όλοι στην πολυκατοικία γνώριζαν το πρόβλημα και επίσης δυο αλλοδαποί ένοικοι.
Εκείνη την εποχή έτυχε να έρθει στην Κύπρο κάποιος Άγγλος Υφυπουργός (δεν θυμούμαι τι υφυπουργός ήταν),  οι δυο ένοικοι  αλλοδαποί τον γνώριζαν προσωπικά.
Σε συνέντευξη του εξίσωσε το παράνομο Τουρκοκυπριακό κράτος με την Κυπριακή δημοκρατία σε σχέση με έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.
Τώρα έχει εκδοθεί ευρωπαϊκός κανονισμός υποχρεωτικός για όλα τα κράτη μέλη το Ε-001470/2011 που κατατάσσει την λάντα στην κατηγορία 4 ¨Οικιακή ιδιωτική  πισίνα για περισσότερα από 20 διαμερίσματα – κατοικίες¨.
Η Κυπριακή νομοθεσία πρέπει να ακυρωθεί.
Έτσι κελλέ έτσι ξουράφι χρειάζεται.

No comments:

Post a Comment