Tuesday 8 May 2012

068 ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τ.ΠΑΡΠΑΣ  BSc.,MSc (Eng) Phd (El. Eng)
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
TEL 99680229  FAX 22420034
email gtparpas@cytanet.com.cy

068 ΠΑΓΙΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ

Αναφέρομαι στο επώνυμο  άρθρο ¨Απάτη με συσκευές που κόβουν…λογαριασμούς¨   από τον  Πέτρο Θεοχαρίδη¨  στον Φιλελεύθερο στις 17/02/2012 σελίδα  ¨Ειδήσεις ¨/32.
Αυτές οι συσκευές βρίσκονται εντός της Κύπρου. Υπάρχουν Κύπριοι    μεταπωλητές. Δεν γνωρίζω αν είναι οι ίδιες με αυτές που είναι στο άρθρο, αλλά αυτές που βρήκα έχουν την περιγραφή του άρθρου. Περιέχουν ένα πυκνωτή και κάποιο ηλεκτρονικό κύκλωμα και είναι ΜΗ Ελεγχόμενοι Διορθωτές Συντελεστή Ισχύος της ανενεργού ενέργειας. Στα σπίτια μας έχουμε μονοφασικούς ή τριφασικούς  μετρητές μέχρι40 Α. Οι οικιακοί μετρητές  δεν μετράνε την ανενεργό ενέργεια. Είναι  αυτή  την ενέργεια που υπόσχεται η συσκευή ότι  μειώνει.  Αυτό σημαίνει ότι αντίς οικονομίας μπορεί να καταναλίσκει περισσότερη ενέργεια. Η συσκευή όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή έχει επίσης ενεργό αντίσταση και καταναλίσκει ενεργό  ενέργεια  που ο μετρητής καταγράφει.
Σε μεγάλα βιομηχανικά έργα που έχουν μετρητές που καταγράφουν την ανενεργό ενέργεια, σύμφωνα με την Περί Ηλεκτρισμού Νόμο της Κύπρου είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση Ελεγχόμενου Διορθωτή Συντελεστή Ισχύος (ΕΔΣΙ).
Ο ΕΔΣΙ τοποθετείται σε βιομηχανικά έργα κατόπιν προσεκτικής μελέτης των χαρακτηριστικών του φορτιού από ηλεκτρολόγο μηχανικό. Περιέχει όργανο που ανά πάσα στιγμή μετρά την ανενεργό ενέργεια και διοχετεύει σαν αντιστάθμισμα ακριβώς την αντίθετη ενέργεια προσθέτοντας ή αφερόντας  πυκνωτές.
Με το να εγκαταστήσουμε στο σπίτι μας  ΜΗ Ελεγχόμενο Διορθωτή Συντελεστή Ισχύος δεν κερδίζουμε τίποτε απλός πληρώνουμε την αξία της σύσκεψης και το επιπλέον ρεύμα που καταναλίσκει.
Την οικονομία που ισχυρίζονται αυτοί που την έπαθαν την κάνουν επειδή μόνοι τους ελαττώνουν την κατανάλωση, ανάβοντας λιγότερα φώτα, ή χρησιμοποιούν τις ηλεκτρικές συσκευές με περισσότερη οικονομία………

No comments:

Post a Comment